Кальцій – необхідний для вживання в період зрощення суглоба та формування кісткової мозолі. Висока концентрація кальцію знаходиться у кисломолочних продуктах, лососі, сардині, а також капусті. Саме ці продукти рекомендовані для повсякденного вживання при переломах.
Що сприяє швидкому загоєнню переломів?
Необхідно їсти багато свіжих фруктів, багатих на калій. Джерела калію: банани, апельсиновий сік, картопля, волоські горіхи, кедрові горіхи, фундук, курага, гриби, шпинат, соя, сочевиця, арахіс, квасоля, родзинки, риба, м'ясо, молоко.
Що треба робити, щоб швидше зрослися кістки?
Що потрібно робити, щоб переломи зросталися швидше?
- Від правильного зіставлення лікарем уламків кісток
- Надійна фіксація зіставлених фрагментів перелому
- Стан кровопостачання м'яких тканин у зоні перелому – це найголовніший фактор
- Загальний стан організму пацієнта
- Повноцінне харчування.