М'ясо, правильно приготовлене на вугіллі, зберігає більші вітаміни та мікроелементи, корисні для людини, ніж звичайне смажене м'ясо.. У м'ясі, приготованому на вугіллі, менше калорій, ніж у смаженому.
Чим шашлик відрізняється від смаженого м'яса?
Шашлик традиційно готується не на відкритому вогні, а на спеку, яку віддають вугілля. По суті, це навіть не жарка у буквальному значенні слова, а запікання при високих температурах.
Чим корисний шашлик зі свинини?
Говорячи про користь шашлику, в першу чергу слід сказати про великій кількості білків та корисних амінокислот, які людина отримує з запеченим м'ясом на диму. Ці корисні речовини необхідні мускулатури, імунітету і кровоносної системи.