До шампанського можна подати сирну нарізку, фрукти на шпажках, суші, роли, маслини та оливки. До напівсолодкого та солодкого вина чудово підійдуть білий шоколад, торт, диня, кавун, солодкі ягоди..
Що поїсти із шампанським?
Страви з м'яса до ігристих вин Ігристі вина чудово поєднуються і з птахом. Курячі або індички грудки, запечені з прянощами, підійдуть до білого та рожевого сухого шампанського. Брют та сухе ігристе можна подати з перепелами. Рожеве напівсолодке ігристе – до фуа-гра або паштету з печінки із запеченими яблуками.
Які фрукти беруть до шампанського?
Фрукти та ягоди Це справді одне з найбільш гармонійних поєднань. Кислотність та легкий аромат ігристого посилює природний солодкуватий смак фруктів та ягід. Добре підійдуть для цих цілей яблука, груша, полуниця, вишня, чорниця, диня, виноград.