Щоб прибрати неприємний запах, покладіть сало на годину у слабкий оцтовий розчин. Після такої «ванни» його необхідно ополоснути та просушити за допомогою серветок. Потім сало слід перекрутити на м'ясорубку і додати до нього сіль, спеції, кілька подрібнених зубчиків часнику та дрібно нашатковану зелень.21 черв. 2022 р.
Як реанімувати сало?
Як врятувати старе сало
- Розріжте сало на кілька скибочок, якщо воно завбільшки з долоню
- Покладіть його в каструлю і залийте молоком
- Поставте на невеликий вогонь на 20 хвилин
- Вийміть та охолодіть
- Після цього сало слід заново засолити. Можна його натерти часником, меленим перцем та різноманітними спеціями.
Що можна зробити з пожовклим салом?
Пожовкле старе сало послужить вам повторну службу, якщо перетопити його в смалець. Для цього наріжте сало на невеликі шматочки і посмажте на сухій гарячій сковороді до коричневого кольору. Шкварки можна подати до яєчні або дерун, а розтоплений смалець зі сковороди злийте в банку і зберігайте в холодильнику.