– Сало багате на жиророзчинні вітаміни A, E і D, а також арахідонову кислоту, яка відноситься до омега-6 ненасичених жирів і є однією з незамінних жирних кислот. Арахидонова кислота допомагає організму боротися з вірусами та бактеріями.8 груд. 2022 р.
Чи можна їсти сало щодня?
«Я багатьом своїм пацієнтам рекомендують щодня з'їдати 10-30 г свіжого сала. Це не шкідливо, а корисно. Продукт є чудовим джерелом вітамінів A, D, E, нормалізує роботу ШКТ, а також зміцнює кістки», – пояснила Марина Сорокіна.
Які вітаміни є у салі?
У салі є вітаміни A, D, E, B3 та мікроелементи, наприклад цинк, залізо, мідь та фосфор. Не те щоб цей продукт повністю покривав потреби організму, але може бути доповненням до звичайного харчування.