Пророщені зерна Марійка збагачують організм великою кількістю легкозасвоюваного білка (46-50%). Є джерелом корисних амінокислот, складних вуглеводів, глюкози, жирів, вітамінів РР, А, С, Е, К, групи (1,2,3,6,9). Кількість вітаміну С проти насінням (6,3 мг) збільшується до 42,4 мг.
Чим корисний пророслий маш?
Варені проростки містять: марганець, магній, фосфор, залізо, мідь, калій, цинк, селен і вітаміни В1, В2, В3, В5, В6, В9. 2. Це одне з найкращих джерел рослинного білка та незамінних амінокислот. Пророслі боби мають вражаючий антиоксидантний профіль і містять у шість разів більше антиоксидантів, ніж звичайні.
Навіщо пророщувати маш?
Машові проростки багаті на антиоксиданти, які надають на організм омолоджуючу дію. Крім того, проростки маша допомагають зміцнити імунітет, тому їх часто рекомендують людям похилого віку, які одужують, схильні до різних захворювань, а також дітям.