Як прянощі можуть використовуватися різні частини рослин: листя (лавровий лист, кріп), стебла, суцвіття і бутони (гвоздика, каперси), коріння (хрін, селера), насіння (гірчиця, мускатний горіх), плоди (перець, кмин, ваніль , аніс) та їх частини – кора / навколіпник, шкірка (цитруси).
Що входить до складу спецій?
Як приправи використовують свіжі або висушені подрібнені надземні частини рослин – кріп, коріандр; насіння – аніс, мак, гірчиця; плоди та насіння – чорний перець, ваніль, бадьян; квітки або їх частини – каперси, гвоздики; листя – лавровий лист; кору – кориця; кореневища – імбир; цибулини – цибуля, часник.Похожі
У чому різниця між спеціями та приправами?
СПЕЦІЇ – додають у страву в процесі приготування для того, щоб посилити смак, зробити його солодким, солоним або гострим. Сіль, цукор, сода, оцет, лимонна кислота, дріжджі та алкоголь – ось справжні спеції! ПРИПРАВА – ширше поняття. У її складі можуть бути і спеції, і прянощі, і ароматизатори, а можуть і не бути.