Як зробити плов не розсипчастий?
Правильно обрана крупа повинна добре вбирати рідину, запахи, жир. Зерна рису повинні бути щільними, не надто крохмалистими, щоб залишатися розсипчастими. Найкраще для плову підійдуть довгоозерні та пропарені види крупи. Сорти краще вибирати узбецькі: Девзіра, Лазер або Жасмін.
Скільки води на розсипчастий плов?
Розсипчастий рис у плові
- Абсолютно точне дотримання співвідношення рису та води: на 2 частини рису – 2 частини води.
- Воду брати окріп.
- Точний час варіння: 12 хвилин. …
- Вогонь: 3 хвилини сильний, 7 хвилин – помірний, 2 хвилини – слабкий.
- Після цього кришку не відчиняти ще 12 хвилин.