Щоб зменшити здуття живота, важливо правильно вживати їжу: їсти без поспіху, ретельно пережовувати, не лежачи, не пити через соломинку, не вести розмови під час їжі1. Щоб зменшити здуття, слід зменшити в раціоні споживання продуктів із так званої групи FODMAP.
Чому сильне газоутворення після будь-якої їжі?
Основна причина функціонального здуття недотримання принципів збалансованого харчування, вживання продуктів, багатих на неперетравлювані вуглеводи, які ферментуються бактеріями в кишечнику. ПРОДУКТИ, ВИКЛИКІ ГАЗОУТВОРЕННЯ: всі види капусти, цибуля, часник, спаржа, морква, петрушка
Що робити, якщо гази після їжі?
Шипучі або газовані напої викликають накопичення вуглекислого газу в організмі, роздмухуючи шлунок, що призводить до газоутворення відразу після їжі. Найкращий напій для боротьби з цим — вода. Без газу. Якщо вам, як і багатьом іншим, не подобається смак, спробуйте додати трохи аромату, наприклад, скибочка лимона або лайма.