Зелені овочі Вони містять багато поживних речовин, таких як вітамін A, вітамін C, антиоксиданти, клітковина, фолієва кислота, вітамін K, магній, кальцій, залізо та калій. Ще ці продукти низькокалорійні.27 січ. 2022 р.
Що робить овочі зеленими?
Зеленим кольором овочі завдячують своїй основній речовині – хлорофілу. Чим темніший і насичений зелений овоч, тим більше його містить. Хлорофіл має потужні антиоксидантні властивості і пов'язує вільні радикали, які викликають онкологічні захворювання..
Які овочі корисніші за зелені чи червоні?
Червоний перець Червоний болгарський перець гордо носить титул чемпіона з вмісту вітамінів. Феноменальне джерело вітаміну А, що допомагає здоров'ю шкіри, кісток та зубів. Продукт перемагає всіх як своїх «колег» з червоної групи (які славляться високою концентрацією вітаміну С), так і своїх зелених побратимів.