Він природним чином кристалізується за кімнатної температури приблизно через 4-6 тижнів. Якщо ви знайдете затверділий мед на полиці магазину, це хороша ознака, адже зацукрований мед – справжнісінький.
Як швидко може зацукритися мед?
люцерновий – добрий мед повинен зацукруватися досить швидко (через 20-30 днів); буркуновий – кристалізується через 1-3 місяці, утворюючи густу масу білого кольору. рапсовий — «найшвидший» у плані кристалізації мед, Який густіє вже через 3-4 дні.
Як швидко Цукорить натуральний мед?
Навпаки, натуральний мед «цукориться» швидше – буквально за місяць. Через те, що в ньому пилку більше. Якщо мед зовсім не кристалізується, то, можливо, він просто піддавався термічній обробці і всі корисні речовини в ньому виварені. Виявляється, в мед додають не тільки цукор, а й муку, крохмаль і навіть крейду.