Щоб у вас вийшов смачний суп з макаронами або розсольником, картопля нарізається брусочками завтовшки не більше 1 см і довжиною 4-5 см. Для рибної юшки картоплю радять нарізати невеликими кубиками. Тут дуже важливо дотримуватися правильних розмірів: ребро кубика має бути не менше 0,65 см і не більше 2,5 см. 6 лист. 2022 р.
Як правильно різати картоплю для варіння?
Розріжте картоплю на кілька частин. Дрібні бульби можна варити повністю або розділити надвоє. Великі доведеться розрізати четвертинками. Підійдуть і дрібні кубики.
Як правильно різати картоплю?
Нарізати картоплину вздовж паралельними пластинами потрібної товщини (залежить від того, яка соломка вам потрібна): від 0,3 до 1 сантиметра, для картоплі пай зовсім тоненькі, для смаженої картоплі або фрі – товстіший. Скласти платівки чаркою і нарізати смужками шириною 0,3 – 1 сантиметр.