Справді, з холестеринової точки зору рослинні олії безпечніші. Однак при смаженні вони виявляють ще більшу загрозу, ніж просто ризик отримати зайвий жир. Встановлено, що при сильному нагріванні в рослинних оліях утворюються потенційно небезпечні речовини – пероксиди, які вважаються канцерогенними. 2014р.
На чому краще смажити на олії чи жиру?
Його дослідження також показує, що насичені тваринні жири та олія краще для приготування їжі, зокрема смаження, ніж соняшникова або кукурудзяна олія. "Якби я вибирав між смальцем та поліненасиченими жирами, – каже він, – я без сумнівів вибрав би смалець".
Який жир для смаження краще?
Таким чином, оливкова та соняшникова олії є найкращими для смаження за рахунок високої точки димлення, великої кількості мононенасичених жирів та невеликого рівня насичених.