Макарони по флотськи – Страва з макаронних виробів з подрібненим м'ясом: раніше відвареним, а потім обсмаженим у вершковому маслі, зазвичай із цибулею. Рецепт сформувався у СРСР 1950-х роках.
Як правильно написати по-флотськи?
Пропозиції зі словом «по-флотськи» Також у цьому режимі можна готувати макарони по-флотськи, печену картоплю та ін. – Якщо ви моряки, то на обід я зварю вам борщ по-флотському, – сказала мама. Котлетки з пюре, плов, макарошки по-флотськи, домашні пиріжки та шанежки.
Чому говорять макарони по-флотськи?
На кораблях завжди висока вологість та розкриті бочки із сухарями швидко покривалися пліснявою. Плюсом до цього у сухарях постійно заводилися личинки довгоносиків.. Через це сухарі отримували прізвиська на кшталт: «морський бісквіт», «малярійний хліб» або «будинок для черв'яків».