При цьому діагнозі можна, можливо вживати молочні продукти у вигляді кефіру та сиру, варені або припущені овочі, деякі фрукти, крім цитрусових, полуниці та інших алергенів. З раціону потрібно виключити кондитерські вироби, випічку, міцний чай та каву, консерви, солоні продукти.
Які продукти не можна їсти при кропив'янці?
Продукти з високим вмістом алергенів, які слід повністю виключити з раціону пацієнтів із хронічною аліментарною кропив'янка:
- червоні ягоди, фрукти та овочі;
- цитрусові;
- мед;
- шоколад;
- горіхи;
- гриби;
- маринади;
- продукти зі штучними барвниками у складі.
Що можна їсти і пити при кропив'янці?
В їжу можна, можливо Вживати: Каші на половинному молоці. Овочі: огірки (без шкіри), картопля (відварена, тушкована), білокачанна капуста (відварена, тушкована), цвітна капуста (відварена, тушкована), кабачок. Фрукти: зелені яблука, печені яблука, груші. Ягоди: смородина (червона та біла), аґрус, кавун