Вітамінний та мінеральний склад м'яса кроликів практично незрівнянний ні з яким іншим м'ясом. Так, у кролятині міститься вітамінів В6, В12, РР значно більше, ніж у яловичині, баранині, свинині. Багато в ньому заліза, фосфору та кобальту, у достатній кількості є марганцю, фтору та калію.
Як часто можна їсти м'ясо кролика?
Лікарі рекомендують включати м'ясо кролика у меню 2-3 рази на тиждень. Добова потреба для чоловічого організму становить 180 г, жінкам рекомендовано вживати 150 г, а дітям та людям похилого віку не більше 100 г.
Яке м'ясо корисніше за кролика чи курку?
Найкориснішим, за словами експерта, є кролик. – Крольчатина – чемпіон з вмісту білка: 21 відсоток. Це навіть більше, ніж у курці, – пояснила Олена. — Крім того, кроляче м'ясо засвоюється людиною на 90 відсотків, а яловичина, наприклад, лише на 60 відсотків.