Після того як горох очищений від сміття, його потрібно промити під струменем прохолодної води за допомогою сита або дуршлагу, доки рідина не стане прозорою. Чистий горох замочується у холодній воді на 4-12 годин. Зручніше залишити горох на ніч.
Чи потрібно замочувати горох перед варінням?
Як правильно варити горох Горох обов'язково потрібно замочити у холодній воді на 5 годин, а краще на ніч. Це значно скоротить час варіння каші. Якщо немає часу довго замочувати горох, можна прискорити процес за допомогою соди. Це і є головна хитрість!
Як правильно замочити горох на гороховий суп?
Сухий горох рекомендується замочувати щонайменше на 3-4 години. Щоб максимально прискорити процес його приготування, залийте горох водою на годину-дві і додайте у воду трохи соди. Досвідчені господарки радять замочувати горох на ніч зі столовою ложкою цукру. Цукор усуває неприємний вплив гороху на травлення.