Розщеплення вуглеводів здійснюється під дією травних ферментів, особливо амілаз слинної та підшлункової залоз. А гідроліз вуглеводів, тобто перетворення на засвоювану організмом глюкозу, безпосередньо залежить від їхнього глікемічного індексу.
Що допомагає розщеплювати вуглеводи?
З погляду перетравлення складних вуглеводів найважливішим є розщеплення саме крохмалю. З усіх харчових вуглеводів лише крохмаль починає перетравлюватися у роті. Це здійснюється за рахунок ферменту амілази, що міститься в слині. Під його впливом частина крохмалю розщеплюється більш дрібні складові.
Де розщеплюються вуглеводи в організмі людини?
Вуглеводи, білки та жири перетравлюються в кишечнику, де вони розщеплюються на основні компоненти: вуглеводи – на цукру білки – на амінокислоти жири – на жирні кислоти та гліцерин