✔ Справжня обсмажування починається після «першого тріску», коли назовні виходять олії, а цукор, що міститься в зерні, карамелізується. ✔ Під час домашньої обсмажування необхідно постійно помішувати зерна. Це досить тривалий і відповідальний процес і варто відволіктися – про смачну каву можна забути.
Навіщо кавові зерна обсмажують?
Основна мета комерційної обсмажування: зберегти стабільність смаку. А для цього обсмажити зерно максимально довго, щоб усі смакові особливості того чи іншого регіону стерлися, залишивши темний колір та звичну для багатьох кавову гіркоту. Кардинально протилежні методи "проповідують" послідовники "спешелті" кави.
Як дізнатися дату обсмажування кави?
В ідеалі, кава має бути упакована в непрозору упаковку з дегазаційним клапаном. На упаковці має бути зазначена дата обсмажування.