Мед замерзає за температури мінус З6°С, у своїй його обсяг зменшується на 10%.14 авг. 2019р.
Що буде, якщо мед покласти в морозилку?
Мед замерзає при температурі від -36°С, його обсяг зменшується приблизно на 10%. Бонус при заморожуванні не станеться реакція кристалізації (те, що ми зазвичай називаємо «зацукрувався»). Але повторно заморожувати розтоплений не потрібно — користі не залишиться.
Чи можна зберігати мед за мінусової температури?
Мед зберігає свої властивості за наступних температурних значень: мінус п'ять градусів і плюс двадцять градусів тепла. Зовсім немає необхідності зберігати мед у холодильнику. Якщо температура вище 20-30 градусів мед починає розшаровуватися, втрачаючи частину своїх цінних смакових/органолептичних та цілющих якостей.