Залишаємо грузді для просолювання на 2-3 дні. Просолені гриби через добу дуже щільно перекладаємо в стерилізовані банки і притискаємо очищеним зверху капустяним листом. Закриваємо банки з капроновими кришками і поміщаємо для зберігання в холодильник або погріб. Гриби будуть готові вже через місяць.
В якому місяці можна збирати грузді?
Гриби в серпні. Найбільш грибним місяцем вважають серпень. У врожайні роки грибники у серпні збирають у кошики білі гриби, грузді, рижики, підберезники, піднавантаження білі, сироїжки, маслюки та інші гриби. На початку серпня з'являються перші опеньки, а в середині місяця – хвилі та білянки.
Скільки часу потрібно варити грузді?
перед засолюванням гарячим способом – 10-15 хвилин (якщо спосіб холодний, варити не потрібно); перед маринуванням – 15 хвилин і довше залежно від рецепту; перед обсмажуванням – 15-20 хвилин; перед заморожуванням – 5-10 хвилин.