Взагалі гасити соду можна будь-якою кислотою: лимонним соком, апельсиновим, кефіром, кислим молоком. Так само соду можна гасити окропом. При нагріванні від 60 градусів сода також гаситься. Саме тому, якщо її додають в тісто пісне, то реакція все одно відбувається під час нагрівання.7 черв. 2021 р.
Чим погасити соду Якщо немає оцту та лимона?
Соду можна, можливо погасити окропом. Рецепт такий: у половині склянки води розводимо чайну ложку соди. Виливаємо в тісто та розмішуємо. Окріп має бути крутим.
Як зробити гашену соду?
Для цього нам просто необхідно взяти необхідну кількість соди, Яку ми розводимо у співвідношенні 1:2 (один до двох). Ви можете просто вичавити лимонний сік прямо в ємність з содою. Потім змішайте соду і лимонний сік з борошном. Просто, але надзвичайно ефективно.