Завдяки своїм властивостям, кінза може допомогти зменшити набряки, особливо запального характеру, знизити рівень «поганого» холестерину (ліпопротеїнів низької щільності), сприяти зміцненню кісткової тканини, стимулювати травлення, сприятливо впливати на рівень цукру в крові.5 лип. 2021 р.
Скільки кінзи можна їсти за день?
За один прийом можна вживати не більше 35 г зелені або 4 г насіння коріандру. Не рекомендується використовувати кінзу (особливо зелень) при гастриті з підвищеною кислотністю, ішемії серця, інфаркті міокарда, гіпертонії, тромбофлебіті, тромбозі, цукровому діабеті.
Як правильно їсти кінзу?
Кінзу використовують і для приготування супів, гарячих м'ясних та овочевих страв. Для цього краще додавати траву в самому кінці приготування, щоб кінза зберегла смак та аромат. Кінзой також фарширують запечену рибу, висушене насіння коріандру, перемелене в порошок, додають у маринади та випічку.