Декстроза – це цукор, отриманий із кукурудзи, левулоза – друга назва фруктози. Найпопулярніші замінники природного цукру – глюкоза та фруктоза. Глюкоза менш шкідлива: вона розщеплюється майже будь-якою клітиною організму. Фруктоза шкідливіша.21 лют. 2020р.
Чи можна декстрозу замінити фруктозою?
Для тих, хто бажає приготувати смачне вино, оптимально замінити фруктозу, цукор та декстрозу вакуумованим суслом або концентратом з однойменних плодів.
Чому декстроза краща за цукор?
З хімічного боку, декстроза є ідентичним класичному цукру за ефективністю, але декстроза більше і швидше піддається ефекту бродіння, крім того надаючи менш різкого, ніж класичний цукор, смак кінцевому напою.