Вакам (водорості Чука) сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт і сприяє природному очищенню кишечника. При регулярному вживанні салату Чука в їжу нормалізується робота підшлункової залози, а також печінки. Стабілізується процес жовчовиділення з організму.
Що корисного у Чуці?
Особливо багато він містить йоду, цинку, заліза, марганцю, фосфору. Багаті водорості на клітковину, кислоти, у тому числі жирні омега-3, рослинні білки. Є в них різні корисні ферменти. Завдяки унікальному складу водорості здатні принести багато користі.
Як правильно їсти Чуку?
Зазвичай страву з салатом заправляють соєвим, кунжутним або горіховим соусом.. Найбільш популярними стравами з салатом чука вважаються такі: шашлички в соєвому соусі, салат з рибою та овочами, омлет, сир з водоростями, вегетаріанський рис з овочами та кунжутом, тартар, бургери, локшина та овочеві салати.