Сушений шовковик не тільки ласощі, але ще й корисна їжа для виснажених хворобою людей. Корисні властивості цих ягід використовують для посилення кровотворення, ще вони мають відхаркувальні та потогінні дії, беруть участь у регуляції діяльності серцево-судинної системи та шлунково-кишкового тракту.
Що лікує шовковик?
Сік і настій з плодів шовковика застосовують при проносах, пневмонії, гострому та хронічному бронхіті, бронхіальній астмі та як засіб, що посилює розрідження та відділення мокротиння. У Китаї відвар з листя, кори та кореня шовковика застосовують при гіпертонічній хворобі.
Кому не можна їсти шовковицю?
Протипоказання до вживання шовковиці:
- велика кількість ягід у спеку може підвищити тиск;
- при діабеті також варто є шовковицю у невеликих кількостях;
- може спричинити діарею;
- індивідуальна нестерпність.