У м'ясі морського окуня присутня безліч протеїнів та вітамінів – A, B, C, D та E. До складу входять мінерали, серед яких: магній, калій, кальцій, залізо, цинк, фосфор, селен, а також поліненасичені жирні кислоти омега-3. Поживність даного продукту набагато вища, ніж у тваринного м'яса.5 чер. 2023 р.
Яка користь від окуня?
Окунь дуже корисний для здоров'я шкіри та слизових оболонок, нервової та травної системи, регулює цукор у крові, відмінний антиоксидант. М'ясо окуня містить велику кількість фосфору. Фосфорна кислота бере участь у побудові численних ферментів (фосфатаз) – основних двигунів хімічних реакцій клітин.
У чому користь морського окуня?
Він містить багато селену, білка, омега-3 і вважається частиною білкової дієти. І недарма: продукт виконує важливу місію – зменшує ризик розвитку цукрового діабету. Морський окунь також багатий на вітамін D: кальцій буде засвоюватися правильно і в повному обсязі, що позитивно позначиться на стані кісток.