Мед містить велику кількість вітамінів: провітамін А, усі вітаміни групи В, вітаміни С, Е, К. Крім того, в ньому містяться такі мікроелементи, як магній, калій, кальцій, натрій, фосфор, хлор, сірка, цинк, йод, мідь, залізо. З погляду вуглеводного складу мед містить фруктозу та глюкозу.31 серп. 2021р.
Що відбувається з організмом, коли їж мед?
Корисні властивості меду Це джерело швидких вуглеводів, які організм засвоює з продукту легко та повністю. Антиоксиданти та вітаміни у його складі підтримують процеси відновлення після травм, стресових навантажень та хвороб.
Як правильно приймати мед з лікувальною метою?
Найкраще – по 1-2 чайні ложки вранці, натщесерце. Найкраще робити це саме в 1 половині дня через швидкі вуглеводи. Як перекушування можна вживати мед у поєднанні з лимоном, горіхами, імбиром, сухофруктами.