Користь кунжутної макухи: джерело кальцію, фосфору магнію – покращує стан опорно-рухового апарату, нігтів та волосся; джерело вітамінів групи В та вітаміну Е, корисний для роботи імунної та репродуктивної системи; допомагає природному синтезу вітаміну Д (фітостероли у складі);
Як використовувати макуху від кунжуту?
Використання в кулінарії Використовується вона як паніровка, додається в кондитерські вироби та булочки, супи, каші та салати. У профілактичних цілях (для захисту організму від багатьох недуг) рекомендується з'їдати 1-2 ложки макухи на день.
Які хвороби лікують кунжут?
Корисні властивості кунжуту
- Від стоматиту допоможе кунжутна олія;
- Від ревматоїдного артриту насіння кунжуту, допоможуть зняти набряк та біль у суглобах завдяки вмісту міді;
- Від застуди та кашлю виручить олію;
- Для жіночого здоров'я – тут допомагає фітоестрогени, заповнивши кількість жіночих гормонів;