Завдяки вмісту фітонцидів лимонна шкірка є природним антибіотиком, який прийде на допомогу при грипі, застуді, ангіні. Тому в осінньо-зимовий період, особливо під час епідемій, у профілактичних цілях бажано додавати її до напоїв. Лимонну шкірку рекомендується ввести до свого раціону діабетикам.
Що міститься у лимонній шкірці?
У шкірці лимона, крім води, ефірних олій та харчових волокон містяться: кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, цинк, натрій, мідь, селен, вітамін С, тіамін, рибофлавін, ніацин, пантотенова кислота, вітаміни А та Е. Завдяки цим речовинам шкірка лимона стає для організму незамінним лікарським засобом.
Які вітаміни є у шкірці лимона?
Цедра лимона містить корисні ефірні олії, цілий комплекс вітамінів.РР, Е, вітаміни групи В), вітамін С, що впливає на імунітет, мінерали та мікроелементи селен, кальцій, натрій, фосфор, цинк.