Холодець корисний при суглобових захворюваннях, проблемах з опорно-руховим апаратом, підвищує гемоглобін, зміцнюємо імунітет та зір. Проте є й шкода. Страву не варто їсти тим, хто страждає на захворювання ШКТ, печінки та подагру.7 лист. 2021р.
Кому не можна їсти холодець?
У Росспоживнагляді додали: холодець необхідно їсти людям із хворобами суглобів, а також при проблемах із опорно-руховим апаратом. Протипоказаний холодець людям із захворюваннями ШКТ, печінки та подагрою.
У чому шкода холодця?
Страву не варто їсти тим, хто страждає на захворювання ШКТ, печінки та подагру. Крім того, холодець дуже калорійний і може призвести до погіршення проблем із зайвою вагою. Найбільш високий показник у свинячого холодця – близько 350 ккал на 100 г продукту; у яловичого нижче – близько 209 ккал на 100 г.