Шипшина використовується як вітамінно-профілактичний, загальнозміцнюючий засіб. Підвищує опірність організму до шкідливих впливів зовнішнього середовища, інфекцій та інших несприятливих факторів. Глід містить флавоноїди, сапоніни, ефірну олію, дубильні речовини, полісахариди та ін.
Як правильно заварювати і пити шипшину з глодом?
Шипшина і глід у співвідношенні 1:2 відповідно засипаємо в термос та вливаємо літр гарячої води. Краще робити це перед сном, щоб напій встиг відстоятись. А вранці залишиться тільки процідити. Пити чай радиться після їди.
Які хвороби лікує глід?
Глід застосовувався в народній медицині для лікування діареї, захворювань жовчного міхура, безсоння, а також як спазмолітичний засіб при лікуванні бронхіальної астми. У Китаї глід також застосовувався при різних захворюваннях, включаючи захворювання ШКТ, гіперліпідемію, поганий кровообіг та задишку (Wang J.