Фрукти та овочі містять багато води, клітковини, вітамінів, мінеральних речовин та біоактивних сполук, проте в них мало жирів; вони дають відносно мало енергії, тому допомагають контролювати масу тіла.
Чому корисно їсти фрукти?
Вони є цінним джерелом вітамінів, клітковини та мінеральних речовин, таких як антиоксиданти – бета-каротин (вітаміну А) та вітамін С, які захищають клітини від старіння та хвороб. Фрукти за своїми смаковими якостями та вмістом кислоти можна розділити на кислі, напівкислі, солодкі та нейтральні.
Що буде якщо взагалі не їсти фрукти?
– Це може призвести до порушення мікрофлори, дефіциту бактерій у кишечнику, до дисбіозу та порушень перистальтики кишечника.. А це, своєю чергою, призведе до запорів. Тому овочі та фрукти необхідно включати до свого щоденного раціону. Овочі повинні бути завжди – разом із основною їжею.