У продукті відзначається високий вміст пектинів і клітковини, що посилюють перистальтику кишечника і тим самим попереджають онкологію. У ньому не міститься холестерин, але багато селену та фтору, що запобігають розвитку захворювань серцево-судинної системи та зміцнюють зубну емаль.
Кому не можна їсти фініки?
Фініки не варто вживати тим, хто намагається схуднути, а також людям із захворюваннями нирок. "Крім цього, сушені фініки можуть містити у своєму складі сульфіти – речовини, які призводять до здуття кишечника та інших проблем із травленням", – додала лікар.
Які хвороби лікують фініки?
Смачні плоди допомагають при запорах, розладі шлунка та інших проблемах завдяки детоксикаційному ефекту. Це можливо завдяки вмісту в них волокон та амінокислот, які допомагають переробляти їжу. Знеболюючий ефект. Магній, що міститься у фініках, допомагає полегшити біль і набряк.