У журавлинному компоті навіть після варіння залишаються такі корисні компоненти, як: залізо, магній, калій, марганець, мідь, цинк. Журавлинний компот дуже корисно вживати при захворюваннях та запаленнях слизової горла та рота. Напій дуже добре знімає біль та зменшує набряки.
Чим корисний компот із журавлини?
У чому користь журавлини? Чинить жарознижувальну дію. Має сечогінну дію. Речовини, що знаходяться у складі ягоди, зупиняють процес розмноження бактерій і заважають їх прикріпленню до стінок сечового міхура, тому журавлинний морс призначається при профілактиці циститів.
Які хвороби можна лікувати журавлиною?
7 корисних властивостей журавлини
- Уповільнює старіння. …
- Допомагає за лікуванні інфекцій сечовивідних шляхів …
- Знижує температуру при застуді. …
- Захищає серце. …
- Знижує ризик розвитку виразки та раку шлунка. …
- Допомагає контролювати рівень цукру за діабету 2 типу. …
- Має потенційну протипухлинну активність.