Завдяки вітаміну С журавлина зміцнює імунітет, активізує захисні функції організму. Сироп, сік та морс, виготовлені з ягід, ефективні при застудах. Вся справа в тому, що напої з журавлини – відмінний жарознижувальний, протизапальний та загальнозміцнюючий засіб.17 сент. 2022р.
Які хвороби можна лікувати журавлиною?
7 корисних властивостей журавлини
- Уповільнює старіння. …
- Допомагає за лікуванні інфекцій сечовивідних шляхів …
- Знижує температуру при застуді. …
- Захищає серце. …
- Знижує ризик розвитку виразки та раку шлунка. …
- Допомагає контролювати рівень цукру за діабету 2 типу. …
- Має потенційну протипухлинну активність.
Як правильно приймати журавлину З лікувальною метою?
З плодів потрібно вичавити сік, макуху залити водою. Довести до кипіння, прокип'ятити 5 хвилин, відцідити, змішати з|із| вичавленим соком. За бажанням додати трохи цукру або меду. Готовий напій приймати кілька разів на день по 1/2 склянки.