Насіння гірчиці джерело вітамінів В9: фолієвої кислоти, вітамінів А, Е, D та мінералів – кальцію, магнію, фосфору та калію. Гірчична олія, одержувана з насіння гірчиці, містить необхідні для серця жирні кислоти омега-3. З усіх рослинних олій саме воно найкорисніше при порушенні серцевої діяльності.27 лют. 2023 р.
Чи можна їсти зернисту гірчицю?
Зернисту гірчицю використовують для приготування складних соусів, маринадів, заправок. З ним готують салати, закуски, бутеброди, м'ясні страви. У гірчиці з медом запікають курячі крильця. Зернистою гірчицею можна заправити картопляне пюре або рис для надання їм більш пікантного смаку.
Чим корисна гірчиця горошком?
Приправа стимулює зростання та регенерацію клітин, регулює обмін жирів, вуглеводів та білків. Гірчиця сприяє загоєнню ран та порізів. Рекомендується при таких захворюваннях, як запори та млявість кишечника. Гірчиця – чудовий засіб при застудних захворюваннях.