Вживання цієї приправи в їжу допоможе зміцнити імунітет, стимулювати роботу травної системи, підвищити апетит та покращити обмін речовин. Також вона позитивно впливає на роботу кровоносної системи, очищуючи та тонізуючи судини організму.
Чим корисна аджика для організму?
Регулярне вживання аджики дозволяє значно зміцнити імунітет, посилити захисні сили організму. Фітонциди рослин, що містяться в аджику, допомагають вбивати віруси та бактерії. Цей продукт корисно вживати для профілактики респіраторних хвороб, особливо вірусного характеру.
Які вітаміни є в аджику?
У хімічному складі аджики присутні вітаміни: С, групи В, вітамін А, РР, мінеральні речовини: рубідій, кобальт, нікель, бор, йод, хром, фтор, молібден, мідь, хлор, калій, кальцій, магній, фосфор та натрій