Морська риба корисна тим, що у ній міститься величезний букет корисних мінеральних речовин – йод, бром, залізо, калій, молібден, магній, фосфор, кобальт, сірка, натрій, цинк, марганець, фтор, мідь. Серед вітамінів – група, трохи З, А, D.
Яка користь від юшки?
Регулярне вживання юшки благотворно впливає на роботу головного мозку та всієї центральної нервової системи. Страва допомагає підвищити концентрацію уваги та зміцнює пам'ять. Йод у складі юшки підтримують роботу щитовидної залози. Юшку корисно є для профілактики хвороб серця та судин.
Який риби найсмачніша юшка?
Найкращою річковою рибою для юшки є судак, йорж, окунь, піскар, краснопірка, короп і сазан. Вважається, що смачну юшку можна приготувати лише із свіжої риби, але допускається також використання охолодженої червоної та білої риби.