Користь ячної каші пояснюється двома причинами: по-перше, відсутність шліфування забезпечує збереження висівкової оболонки зерна (а разом з нею і клітковини), по-друге, зерна ячменю багаті на рослинний білок з повним набором незамінних амінокислот і цілим рядом вітамінів і мінералів.11 серп. 2021р.
Чи можна їсти ячну кашу щодня?
Лікарі рекомендують вводити кашу з ячмінної крупи в меню не менше 3 разів на тиждень. Корисні речовини, що містяться в ній, сприяють зниженню рівня глюкози у крові. Важливо! Щоб ячна каша була корисною для організму хворого на цукровий діабет, варити її потрібно тільки на воді.
У чому користь ячної каші?
У чому користь, яку може принести ячна каша? Ця страва містить велика кількість вітамінів А, Д, РР. Вітамін, що міститься в продукті, вважається рідкісним. Великий його зміст робить її дуже корисною для підтримки нервової, травної, серцево-судинної систем, для їх нормального функціонування.