Склад смаженої яловичої печінки У складі печінки багато білка і дуже мало жиру. Цікавим фактом є те, що мінерали в яловичій туші містяться в основному в печінці. Це залізо, селен, фосфор, кальцій, магній та інші. Саме печінка – основне джерело вітамінів D, A, B12, С та всієї групи В.
Чим корисна смажена печінка?
У яловичому печиві міститься велика кількість вітаміну В12, який необхідний для нормальної роботи нервової системи. Також в печінки є багато вітаміну А (ретинолу), який необхідний для гарного зору та здорової імунної системи. Яловича печінка — хороше джерело міді, необхідне роботи клітин.
Навіщо корисно їсти печінку?
Головна особливість печінки наявність білків залізопротеїдів. Основний з них – феритин (містить понад 20% заліза), що відіграє важливу роль в утворенні гемоглобіну. Якщо порівнювати білкові продукти, то печінка – найбагатше джерело амінокислот – 12 із 290 існуючих.