Шкірка фрукта містить значно більший вміст антиоксидантів, ніж вичавлений сік, які захищають організм від новоутворень. Вважається, що завдяки сальвестролам, що знаходяться в шкірці, знижується ризик онкологічних захворювань.
Чим корисна шкірка цитрусових?
У шкірці цитрусових багато вітаміну С, Р, К, В, Е, кальцію, каротину, клітковини, ефірних олій, антиоксидантів та інших цінних з медичної точки зору компонентів. Шкірки апельсинів і мандаринів мають потогінні, загальнозміцнюючі, протипаразитарні, седативні, регенеруючі властивості.
Чи можна їсти шкірку цитрусових?
За словами дієтолога Аїди Каримової, апельсини, лимони, мандарини, помело та грейпфрути можна їсти зі шкіркою, тому що в ній міститься більше вітамінів, ніж у м'якоті. Більше того – це додаткове джерело клітковини.