Благотворно впливає на клітини печінки, знижує гостроту запальних процесів. Сприяє виробленню жовчі та очищенню печінки від шлаків.. Зміцнює імунітет. Це досягається, в першу чергу, за рахунок високої концентрації вітаміну С, а також комплексу А та Е.26 жовт. 2021р.
Як пити шипшину для печінки?
Одна столова ложка сухих добре вимитих плодів шипшини заливається двома склянками окропу (найкраще в термосі) та настоюється всю ніч. Приймати це настій рекомендується 3-4 рази на день по півсклянки за 15-30 хвилин до кожного прийому їжі.
Що лікує шипшина?
Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до шкідливих впливів навколишнього середовища, прискорює загоєння ран і зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з весняним авітамінозом та виснаженням.