У салаці є поліненасичені кислоти ОМЕГА-3 та незамінні амінокислоти, які забезпечують розрідження крові. Крім того, ці речовини забезпечують зниження рівня шкідливого холестерину, захищають організм від розвитку інсультних та інфарктних станів, стабілізують кров'яний тиск, стимулюють виведення токсинів.
Чим корисна салака солона?
Як і будь-який інший морепродукт (хек, мойва, лосось тощо), салаку містить у собі амінокислоти та Омега-3 жирні кислоти, які борються зі збільшеним вмістом холестерину в крові, запобігаючи появі атеросклеротичних змін у судинах.
Як правильно їсти салаку?
Відриваємо голову (разом з нею кишочки), потім плавнички, очищаємо від луски та їмо! М'яско добре відходить від хребта, жодної кісточки не потрапить! Я рекомендую салаку! Вона дуже смачна!