В складі пшеничний крупи міститься багато вітамінів, зокрема В1, В2, В6, З, Е, РР і F, і навіть мінерали — фосфор, калій, йод, магній, кальцій, марганець та інші. Є в цій крупі такі корисні речовини, як холін, ніацин, біотин, каротин і фолацин.
Коли не можна їсти пшеничну кашу?
Шкода пшона та протипоказання пшоняної каші Пшоняну та пшеничну кашу рекомендується їсти з обережністю при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо при гастриті та виразках, а також при непереносимості будь-яких елементів у складі.
Як часто можна їсти пшеничну кашу?
Для лікування та профілактики печії корисно їсти звичайну пшоняну кашу через день. Корисні властивості пшонки роблять її незамінною помічницею при різних хворобах ШКТ і підшлункової залози. Цю кашу часто додають у меню як підтримуючу терапію.