Головна цінність м'яса та м'ясних продуктів – це достаток білка, що є основним будівельним матеріалом для людського організму. У складі м'яса також багато вітамінів, амінокислот, жирів, мінералів, Деякі з яких нічим не можна замінити.18 Вер. 2020 р.
Чим корисне м'ясо для організму людини?
По-перше, у м'ясі міститься велика кількість білка. А як відомо, він сприяє нарощуванню м'язової маси, допомагає контролювати вагу та покращує обмін речовин. По-друге, м'ясо є джерелом вітамінів групи B, заліза, фосфору та цинку.
У чому переваги м'яса?
М'ясо служить джерелом протеїну, заліза, кальцію, цинку, незамінних жирних кислот, вітамінів В2, В12, D та інших, та їх доводиться заповнювати за допомогою іншої їжі. Протеїн можна заповнити з продуктів рослинного походження – сої, гороху, рису, гречки, горіхів.