Головною відмінністю є те, що на півночі як основна страва виступає локшина, або пельмені (смажені, відварені, парові) і прісний хліб (мантоу). На півночі їжа більш солона, жирна та поживна. На півдні перевагу віддають стравам з рису (відварений рис, рисова локшина, рисовий коржик).
Що найчастіше їдять китайці?
Найбільш відомі страви китайської кухні. качка по-пекінськи, димсам, смажений рис, столітнє яйце, черепаховий суп. Існують так звані вісім видів китайської кухні (кіт.
Як харчуються у Китаї?
В основному китайці воліють варені овочі сирим. Овочі нарізаються тонкими смужками або на маленькі шматочки і готуються з м'ясом, тофу, рибою, морепродуктами або локшиною. Овочі можуть також використовуватися в супах, тушкованих стравах або як начинки для пельменів або баоцзи.