Важливо часто в харчовий раціон свиней додавати ячмінь, він покращує смак м'яса та сала. Відгодівля для отримання м'яса з високим вмістом жиру. При такому раціоні відгодівля свиня дає 50% сала та 40% м'яса. До слова, товщина сала має становити не більше 10 сантиметрів.
Як правильно годувати поросят?
У раціон слід включати більше соковитих кормів. Необхідно виключити такі корми: макухи, сою, овес, висівки, рибу та рибні відходи, м'ясне та рибне борошно, барду. Всі перелічені корми можуть давати неприємний смак та запах м'яса. За весь період відгодівлі необхідно витрачати не більше 3,9-4,4 к.
Чим годувати свиню, щоб м'ясо було смачним?
Смак сала та м'яса безпосередньо залежить від того, що їдять тварини. Для відгодівлі свиней підійде дрібна картопля та її очищення, а також зернові культури, зокрема, пшениця. Годувати тварин потрібно 2-3 десь у день у той самий час.