Черешкова селера – рослина з соковитими великими стеблами, яка часто використовується в салатах. Відмінно поєднується з різними видами овочів, відтінює смак м'яса, гарний для наваристих супів, де виступає в ролі вишуканого пряного компаньйона до коренеплодів, птиці, грибів.20 вер. 2021р.
Яка частина селери найкорисніша?
Найкорисніша його частина – стебло, потім корінь та листя. При додаванні в салати його слід різати дрібно, для варіння більше, приблизно 3 см, варити 5 хв.
Які хвороби лікують селера?
Сік свіжого коріння селери застосовують при захворюваннях нирок, подагрі, ревматизмі, неврастенії, кропивниці, запалення шкіри. Його вважають добрим засобом при старечих запорах. Плоди рослини застосовують при астмі, цукровому діабеті, ожирінні.