Чим сильніша терпкість грузинського вина, тим більше в ньому поліфенолів і танінів, і тим воно корисніше для здоров'я (Звісно, у розумних кількостях). Ще одна поширена помилка в тому, що колір вина залежить від кольору винограду, але це не так. Будь-який виноградний сік не має кольору.
Чим славиться грузинське вино?
Неможливо уявити грузинське гуляння без вишуканих тостів і вина, як і неможливе повернення з Грузії без найголовнішого сувеніра – пляшки червоного або білого вина, приготовленого з місцевого винограду, сортів якого тут безліч.
У чому особливість грузинського вина?
Справжні сухі грузинські вина не можуть містити більше 3-4 г незброженого цукру на літр продукту, Чим нижчий цей показник – тим якісніше вважається напій. Сухі, ординарні (спирт 10-13%, цукор <0,3%): Кахеті (виготовляється за кахетинською технологією).